Следвайте Гласове в ТелеграмФедерален съд постанови в четвъртък, че родителите, които

...
Следвайте Гласове в ТелеграмФедерален съд постанови в четвъртък, че родителите, които
Коментари Харесай

Федерален съд в САЩ: Родителите нямат право да оттеглят децата си от ЛГБТ часове

Следвайте " Гласове " в Телеграм

Федерален съд постанови в четвъртък, че родителите, които са подали иск против учебен регион в Мериленд, нямат право да отхвърлят децата си от присъединяване в часовете, в които се преподава ЛГБТ. Това написа американският закостенял уебсайт Freebeacon.

Родителите, които са подали иск против Montgomery County Public Schools, са поискали от учебния регион да възвърне предходна политика, която им е разрешавала да отдръпват децата си от разискването на книги, в които има ЛГБТ герои.

През януари окръгът вкара тази политика, само че през март промени курса си.

„ Съдът стигна до заключението, че претендираното от ищците процесуално право да направляват възпитанието на децата си, като се откажат от образователната стратегия в държавното учебно заведение, която опонира на религиозните им възгледи, не е главно право„, постановява арбитър Дебора Л. Бордман, назначена от Байдън в Окръжния съд на Съединени американски щати за окръг Мериленд.

Откакто президентът Джо Байдън встъпи в служба, демократите на федерално и щатско равнище прокарват стратегия за ЛГБТ в учебните заведения.

През юли 2022 година Министерството на образованието на Байдън предложи промени в тълкуването на дял IX от Закона за гражданските права, които да задължат учебните заведения да дават на транссексуалните възпитаници опцията да употребяват бани и съблекални, които дават отговор на тяхната полова еднаквост, а не на биологичния им пол.

Инфо: kritichno.bg

 

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР